Daca planuiesti sa vizitezi Sevilla, perla regiunii Andaluzia din Spania, am pregatit mai jos un top al celor 15 atractii turistice de neratat in Sevilla, Spania.

Daca vei alege vizitezi Sevilla, vei intalni o gama diversa de puncte de interes, peisaje si atractii turistice. Printre aceste puncte de atractie si repere se numara vizitarea centrului istoric al orasului cu influente maure, palatul regal Alcazar si imensa catedrala cu turnul Giralda. Pe langa aceste repere obligatorii, faimoasa Plaza de España, parcurile verzi si delicioasele tapas fac din Sevilla, unul dintre cele mai frumoase orase din Spania. Iata cele 25 de atractii turistice cel mai frecvent vizitate in Sevilla.

1. Palatul regal Alcazar

alcazar sevilla www.planuridevacanta.ro

Palatul regal Real Alcazar reprezinta unul dintre cele mai vechi palate din Europa, fiind folosind pana in ziua de astazi. Arhitectura sa mozarabica cat si gradinile sale luxuriante, fac din acest palat o atractie turistica ce nu trebuie ratata!
Parte din palat este Casa de Contratación(Casa Contractelor) ce dateaza din 1503. In aceasta casa avau loc intalnirile dintre Cristofor Columb si Regele Ferdinand si Regina Isabella in vederea extinderii comertului sevilian.

2. Catedrala Santa María de la Sede

catedrala santa María de la sede sevilla www.planuridevacanta.ro

Catedrala Santa Maria de la Sede’ este una dintre cele mai mari catedrale gotice din lume si a fost construita peste ruinele unei moschei maurice. In acest moment catedrala gazduieste momentul legendarului explorator Cristofor Columb.
Ramasitele sale au fost transferate din Cuba in Sevilla in 1898 si acum se odihnesc in acest mormant. Este decorat cu un sicriu de bronz, purtat de patru figuri care simbolizeaza regatele Castiliei, Leonului, Aragonului si Navarrei.
Tot in aceasta catedrala veti avea ocazia de a vedea si grandioasa Capera Regala, in memoria Regelui Ferdinand III-lea al Castiliei, ce a recucerit Sevilla de la mauri in anul 1248.

3. Plaza de España – Piata din Sevilla

plaza de España sevilla www.planuridevacanta.ro

Proiectata de Anibal Gonzalez, Plaza de España a fost construita in 1928 pentru Expozitia Ibero-Americana din 1929. Combinatia de elemente din stilurile Renasterii si Renasterii Maure arata o lucrare complexa in placi ceramice, poduri gratioase si o arhitectura uimitoare.

Piata este decorata cu peste 7.000 de placi ceramice colorate, reprezentand evenimente istorice, provinciile Spaniei si scene din literatura si mitologia spaniola.
In centrul pietei se afla Fantana Vicente Traver, numita dupa inginerul care a proiectat sistemul de apa pentru Expozitia Ibero-Americana.

4. Plaza de Toros Real Maestranza de Caballería – Arena Taurilor

plaza de toros real maestraza sevilla www.planuridevacanta.ro

laza de Toros de Sevilla este cea mai mare si cea mai importanta arena pentru coride din Spania.
Numele complet este “La Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballeria de Sevilla”. Arena ovala este situata in districtul portuar El Arenal si a fost construita in secolul al XVIII-lea, putand gazdui 13.000 de spectatori. Plaza de Toros are o fatada unica in stil baroc, datand din perioada 1762-1881.

5. Plaza Nueva – piata Noua

plaza nueva sevilla www.planuridevacanta.ro

Plaza Nueva(Piata Noua) este piata centrala unde se afla Ayuntamiento(primaria orasului Sevilla), pe care ar trebui sa o vizitati. Exteriorul primariei, cu multe detalii, a fost construit partial in stil renascentist in secolul al XVI-lea si a fost ulterior extins in stil neoclasic. Piata, care este adesea folosita pentru evenimente si gazduieste statuia a regelui Ferdinand al III-lea al Castiliei.

6. Palacio de San Telmo – Palatul San Telmo

palacio de san telmo sevilla www.planuridevacanta.ro

Constructia Palacio de San Telmo a inceput in 1682 si a fost initial destinata sa fie un colegiu pentru marinari orfani, cunoscut sub numele de „Seminario de San Telmo”. In secolul al XVIII-lea, palatul a fost transformat in resedinta pentru Ducele de Montpensier si sotia sa, Infanta Luisa Fernanda, sora mai mica a reginei Isabella a II-a a Spaniei. Aceasta transformare a adaugat la frumusetea si opulenta sa, cu noi aripi si decoruri somptuoase.

Astazi, Palacio de San Telmo serveste ca sediu pentru Presedintia Guvernului Andaluz. Desi accesul in interiorul palatului este in general restrictionat, publicul poate admira exteriorul si poate participa la evenimentele ocazionale care sunt deschise vizitatorilor.

7. Palacio de las Dueñas – Palatul Doamnelor

Casa Palacio de las Dueñas a fost construita la sfarsitul secolului al XV-lea, o perioada in care orasul a cunoscut o mare crestere economica .
Palacio de las Dueñas isi are numele de la manastirea Santa Maria de las Dueñas. Manastirea era adiacenta palatului, dar a fost demolata in 1868. Initial, palatul a apartinut familiei Pineda, dar dupa o tragedie familiala au fost nevoiti sa vanda casa pentru a plati rascumpararea unui membru al familiei inchis.
Dupa casatoria celei de-a cincea Marchize de Villanueva del Rio cu al patrulea Duce de Alba, palatul este cunoscut si in Sevilla sub numele de Casa de Alba. In trecut, acest palat Alba a fost vizitat de figuri celebre precum Jacqueline Kennedy, Rainier de Monaco, Grace Kelly si Alfonso al XIII-lea.

8.Museo del Baile Flamenco – Muzeul dansului Flamenco

Museo del Baile Flamenco gazduieste o serie de expozitii permanente si temporare dedicate dansului flamenco. Vizitatorii pot admira o colectie impresionanta de fotografii, costume de scena, afise originale si accesorii folosite de dansatorii de flamenco de-a lungul decadelor. De asemenea, sunt prezentate biografii ale dansatorilor emblematici si evolutia tehnicilor de dans.
Muzeul este adapostit intr-o cladire istorica restaurata, care dateaza din secolul al XVIII-lea, situata in pitorescul cartier Santa Cruz.
Designul interior al muzeului combina elemente traditionale cu tehnologie moderna, creand un spatiu captivant si educativ. Fiecare camera este meticulos aranjata pentru a reflecta diferite aspecte ale flamenco, de la costume la instrumente muzicale.

9. Metropol Parasol(Las setas) – ciupercile

metropol parasol sevilla www.planuridevacanta.ro

Proiectata de arhitectul german Jürgen Mayer si finalizata in 2011, Metropol Parasol este considerata cea mai mare structura de lemn din lume. Designul sau consta in mai multe nivele de umbrele din lemn interconectate care se intind pe o suprafata vasta, creand o copertina impresionanta deasupra pietei. Structura are forma unor ciuperci gigantice, de unde si numele local de “Las Setas”, si este realizata din lemn de mesteacan finlandez.
La nivelul solului, piata gazduieste un traditional piata de alimente, oferind vizitatorilor ocazia de a degusta produse locale proaspete si de a interactiona cu comerciantii locali.
Sub piata, vizitatorii pot explora Antiquarium, unde sunt expuse artefacte romane si mozaicuri descoperite in timpul sapaturilor pentru constructia Metropol Parasol.
La nivelurile superioare, structura dispune de o piata panoramica si un traseu de promenada care ofera vederi spectaculoase asupra centrului istoric al Sevillei. Aici pot fi admirate peisaje urbane fascinante, de la Catedrala din Sevilla la turnul La Giralda, intr-un cadru aproape futurist.

10.  Iglesia de Santa Ana – Biserica Sfanta Ana

Constructia Iglesiei de Santa Ana a inceput in 1276, la ordinul regelui Alfonso al X-lea, cunoscut si sub numele de „Alfonso Inteleptul”. Regele a comandat construirea acestei biserici ca un act de multumire dupa ce s-a vindecat de o boala oculara, cerand protectia Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria.

De-a lungul secolelor, biserica a suferit numeroase modificari si restaurari, inclusiv dupa cutremurul devastator din 1755 care a afectat grav Sevilla.

11. Itálica – Situl Arheologic Itálica

Itálica-sevilla-www-planuridevacanta-ro sevilla www.planuridevacanta.ro

Italica, situata in apropierea orasului Sevilla, in localitatea Santiponce, este unul dintre cele mai importante situri arheologice din Spania si ofera o privire unica asupra vietii si culturii romane. Fondat in anul 206 i.Hr. de generalul roman Scipio Africanul, ca un loc de asezare pentru soldatii raniti in bataliile impotriva cartaginezilor, Italica este cunoscuta pentru a fi orasul natal al imparatilor romani Traian si Hadrian.

12. Archivo General de Indias – Arhiva Generala ale Indiilor

Arhiva Generala a Indiilor (AGI, sau Archivo General de Indias) a fost creata de regele Spaniei, Carlos al III-lea, in 1785. Scopul sau a fost de a colecta toate documentele legate de coloniile spaniole din America (Indiile de Vest) si Asia intr-un singur loc.
Arhiva detine aproximativ 43.000 de dosare, cuprinzand 80 de milioane de pagini si 8.000 de harti, care documenteaza peste trei secole de istorie a expansiunii coloniale spaniole. Documentele includ harti, acte oficiale, corespondenta intre autoritatile coloniale si guvernul central, legislatie, descrieri economice si sociale ale vietii in colonii, si multe altele. Aceste documente sunt esentiale pentru intelegerea istoriei economice, sociale si politice a Americii Latine si Filipinelor

Datorita importantei sale culturale si istorice, in anul 1987, Arhiva a fost inclusa in lista patrimoniului mondial UNESCO, alaturi de Catedrala din Sevilla si Alcazar. Aceasta recunoastere subliniaza valoarea universala a documentelor pastrate aici.

13. Hospital de los Venerables – Spitalul Preotilor Venerabili

Spitalul Hospital de los Venerables din Sevilla (oficial Hospital de Venerables Sacerdotes), sau ‘Spitalul Preotilor Venerabili’, a fost fondat in 1675 de Justino de Neve. Initial, aceasta cladire baroca cu doua etaje era o resedinta pentru preotii in varsta din districtul Santa Cruz, sau centrul istoric al Sevillei. Cu toate acestea, si-a pierdut functia originala si Los Venerables, cum este adesea numit, astazi reprezentand sediul fundatiei FOCUS. Fundatia FOCUS este Fondul Cultural al Sevillei.

Hospital de los Venerables a fost proiectat de arhitectul Leonardo de Figueroa si este extrem de important pentru barocul sevillian.

14. Jardines de Murillo – Gradinile Murillo

Gradinile au fost numite in onoarea celebrului pictor spaniol Bartolomé Esteban Murillo si au fost amenajate in anii 1911, ca parte a unui proiect de extindere si infrumusetare a orasului. Amplasamentul gradinilor a fost initial parte din zona de protectie a zidurilor Alcazarului si a fost transformat in spatiu public pentru a oferi locuitorilor din Sevilla un nou loc de recreere si relaxare.

15. Basilica de la Macarena – Basilica Sfintei Macarena

Construita in anii 1940, bazilica a fost proiectata pentru a adaposti statuia Fecioarei Macarena.
Basilica de la Macarena este deschisa pentru vizitatori si pelerini pe tot parcursul anului. Vizitatorii sunt bineveniti sa exploreze interiorul bazilicii si sa admire frumusetea sa artistica sau sa participe la slujbele religioase care sunt desfasurate regulat. De asemenea, este posibil sa vizitati muzeul bazilicii, unde sunt expuse artefacte religioase si vesminte folosite in procesiunile istorice.

CAUTA SINGUR CAZARE IN SEVILLA
 

CAUTA SINGUR BILET DE AVION 

Intra aici pentru a inchiria masina.
Oriunde te-ai afla lasa-ti bagajul in grija Luggage Hero!
Foloseste codul “PLANURIDEVACANTA” si primesti 2 ore gratuite.

Spor la explorat,
Echipa planuridevacanta.

Din categoria:

Blog,