Marocul este o tara fascinanta, cu o cultura bogata, peisaje diverse si o istorie tumultoasa. De la orasele vechi pitoresti la muntii Atlas si desertul Sahara, Marocul are ceva de oferit pentru toata lumea.

Planifica-ti vacanta perfecta:

Pentru a te ajuta sa planifici vacanta perfecta in Maroc, am creat un ghid adaptat diferitelor stiluri de calatorie:

Aventurierul:

 • Drumetii montane in Muntii Atlas: Exploreaza traseele montane spectaculoase din Muntii Atlas, cu varfuri ce ating peste 4.000 de metri.
Drumetii montane in Muntii Atlas, ghid de calatorie pentru Maroc, www.planuridevacanta.ro

Muntii Atlas, Maroc

 • Safari in desertul Sahara: Experimenteaza frumusetea unica a desertului Sahara cu o calarie pe camila sau o excursie cu jeep-ul.
Safari in desertul Sahara, ghid de calatorie pentru Maroc, www.planuridevacanta.ro

desertul Sahara, Maroc

 • Descopera orasul Marrakech: Pierde-te pe stradutele pietruite ale medinei din Marrakech, viziteaza faimoasa piata Jemaa el-Fnaa si admira arhitectura uimitoare a Palatului Bahia.
Descopera orasul Marrakech, ghid de calatorie pentru Maroc, www.planuridevacanta.ro

Marrakech, Maroc

Pasionatul de istorie:

 • Viziteaza orasul Fes: Exploreaza Fes, unul dintre cele mai vechi orase locuite continuu din lume, si admira Universitatea Al-Qarawiyyin, prima universitate din lume.
Descopera orasul Fes, ghid de calatorie pentru Maroc, www.planuridevacanta.ro

Fes, Maroc

 • Descopera ruinele Volubilis: Plimba-te prin ruinele antice ale orasului roman Volubilis, un sit inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO.
Ruinele Volubilis, ghid de calatorie pentru Maroc, www.planuridevacanta.ro

Volubilis, Maroc

 • Viziteaza Chefchaouen: Admira frumusetea orasului Chefchaouen, cunoscut si sub numele de “Orasul Albastru”, cu stradute pitoresti si case vopsite in albastru.
Viziteaza Chefchaouen, ghid de calatorie pentru Maroc, www.planuridevacanta.ro

Chefchaouen, Maroc

Relaxare si plaja:

 • Petrece timp pe plajele din Agadir: Relaxeaza-te pe plajele insorite din Agadir, bucura-te de sporturi nautice si exploreaza portul modern.
Petrece timp pe plajele din Agadir, ghid de calatorie pentru Maroc, www.planuridevacanta.ro

Agadir, Maroc

 • Descopera statiunea Essaouira: Viziteaza Essaouira, o statiune vibranta cu o atmosfera boema, plaje superbe si o scena artistica infloritoare.
Descopera statiunea Essaouira, ghid de calatorie pentru Maroc, www.planuridevacanta.ro

Essaouira, Maroc

 • Relaxeaza-te in hammam: Experimenteaza o baie traditionala marocana la un hammam si bucura-te de beneficiile sale pentru sanatate si frumusete.

Indiferent de stilul tau de calatorie, Marocul are ceva de oferit pentru tine. Cu o cultura primitoare, peisaje uimitoare si o istorie bogata, Marocul te va cuceri cu siguranta.

Sfaturi suplimentare:

 • Calatoreste in afara sezonului: Marocul poate fi foarte aglomerat si cald in timpul verii. Alege sa calatoresti in primavara sau toamna pentru a evita multimile si a te bucura de temperaturi mai placute.
 • Negociaza preturile: Negocierea este o parte importanta a culturii marocane. Nu ezita sa negociezi preturile la tarabe si in magazine.
 • Invata cateva cuvinte de baza in limba araba: Cunoasterea catorva cuvinte de baza in limba araba te va ajuta sa te descurci mai bine si sa castigi respectul localnicilor.
 • Respectati cultura si obiceiurile locale: Marocul este o tara musulmana, deci este important sa te imbraci modest si sa respecti obiceiurile locale.

Cu o planificare atenta si o atitudine pozitiva, vacanta ta in Maroc va fi o experienta de neuitat!

Din categoria:

Blog,