Multe persoane cand se gandesc la Norvegia isi imagineaza fiordurile salbatice si muntii pe care ii gasesti in mare parte a tarii. Cu toate acestea, Oslo ofera un alt tip de peisaj, predominat de beton si nu de vegetatie. Desi poate nu ofera vederile spectaculoase la care te-ai astepta cand te gandesti la Norvegia, este un oras vibrant, cu multe de vazut si de facut. Si Oslo pe timpul verii este de neinvins.

Am pus la punct ceea ce poti vizita intr-un City Break in Oslo in lunile de vara, in blogul de mai jos.

1. Casa Operei Nationale

casa operei nationale oslo www.planuridevacanta.ro

Opera din Oslo este sediul Operei Nationale Norvegiene si al Baletului. Chiar daca baletul poate nu ar fi pe gustul tau, merita sa vizitezi Casa Operei.

Proiectata sa arate ca un aisberg, acoperisul cladirii este destinat sa fie umblat si savurat. Arhitectura unica a Operei ofera unghiuri si privelisti diferite ale orasului de experimentat si fotografiat. De-a lungul anului, Opera din Oslo gazduieste o varietate mare de piese de teatru in aer liber, concerte si alte evenimente. Este situata pe malul apei si este locul perfect pentru a sta, a te relaxa si a privi orasul plin de viata.

2.  Fortareata Akershus

fortareata Akershus oslo www.planuridevacanta.ro

Fortareata Akershus, situata strategic pe un promontoriu care domina fiordul Oslo, este unul dintre cele mai emblematice monumente istorice ale Norvegiei.
Constructia acesteia a inceput la sfarsitul secolului al XIII-lea, sub domnia regelui Hakon al V-lea, ca o fortificatie militara si ca resedinta regala. De-a lungul secolelor, fortareata a fost remodelata si extinsa de mai multe ori, fiecare adaugare reflectand schimbarile in arhitectura militara si necesitatile defensive ale epocii.
Astazi, Fortareata Akershus este deschisa publicului ca muzeu si este gazda unor diverse evenimente culturale si ceremonii oficiale.
Vizitatorii pot explora numeroasele sali, holuri si pasaje ale castelului, fiecare cu propria sa poveste de istorie si drama. Interiorul fortaretei include si doua muzee importante: Muzeul Rezistentei Norvegiene, care documenteaza lupta Norvegiei impotriva ocupatiei naziste in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, si Muzeul Fortelor Armate ale Norvegiei.

3. Aker Brygge

Aker Brygge oslo www.planuridevacanta.ro

 Situata pe malul de vest al fiordului Oslo, aceasta zona fosta industriala a fost transformata intr-un complex multifunctional ce include spatii de locuit, birouri si o zona larga dedicata comertului si divertismentului.
Una dintre caracteristicile principale ale Aker Brygge este promenada sa animata, plina de restaurante, baruri, cafenele si magazine.
Acesta este locul ideal pentru a savura mancaruri din bucataria locala si internationala, de la fructe de mare proaspete la preparate traditionale norvegiene, sau pentru a te bucura de o bautura in timp ce privesti barcile care vin si pleaca din port.

4. Palatul Regal

palatul roial oslo www.planuridevacanta.ro
Palatul Regal din Oslo, situat la capatul vestic al strazii principale Karl Johans, este una dintre cele mai importante cladiri ale Norvegiei si resedinta oficiala a monarhului norvegian. Constructia palatului a inceput in 1825, sub conducerea regelui Carl al III-lea Johan si a fost finalizata in 1849, fiind proiectat in stil neoclasic de arhitectul Hans Linstow.
Exteriorul palatului este simplu si elegant, dominat de o fatada de culoare crem, cu coloane in stil corintic si un fronton central decorat. In fata palatului se afla o statuie ecvestra a regelui Carl Johan, care priveste spre Karl Johans gate, artera principala a orasului.
Palatul Regal este inconjurat de Parcul Palatului (Slottsparken), un spatiu verde vast si bine intretinut, deschis publicului. Parcul include diverse specii de arbori, alei pitoresti si zone amenajate pentru odihna, oferind locuitorilor orasului si vizitatorilor o oaza de liniste in inima capitalei.

5. Parcul Frogner si Parcul de sculpturi Vigeland

parcul frogner oslo www.planuridevacanta.ro

Parcul Frogner este cel mai mare parc public din oras si gazduieste in interiorul Parcul Sculpurilor Vigeland, cea mai mare expozitie de sculpturi din lume realizate de un singur artist, Gustav Vigeland.
Parcul contine peste 200 de sculpturi din bronz, granit si fier forjat realizate de Gustav Vigeland. Aceste sculpturi acopera o gama larga de forme si expresii umane, explorand teme universale ale existentei umane, cum ar fi viata, moartea, dragostea, speranta si dezamagirea.
CAUTA SINGUR CAZAREA IN OSLO
 

CAUTA SINGUR BILET DE AVION PENTRU OSLO

Spor la calatorit,
Echipa Planuridevacanta.

Din categoria:

Blog,