Se redeschide Catedrala Notre Dame, un simbol emblematic al Parisului, a suferit daune semnificative in urma unui incendiu pe 15 aprilie 2019. Acoperisul s-a prabusit, boltile au fost afectate, iar flesa construita in secolul al XIX-lea a fost distrusa. De asemenea, catedrala si-a pierdut acustica distinctiva.
catedrala nostre dame paris www.planuridevacanta.ro
Pentru aproape 5 ani, accesul vizitatorilor la catedrala a fost restrictionat. Reconstructia a inceput efectiv abia la doi ani dupa incendiu si inchiderea catedralei, intarziata partial de pandemia de coronavirus si de pregatirile necesare. Lucrarile de reconstructie evolueaza insa intr-un mod promitator, anticiandu-se in curand redeschiderea acestui loc istoric.
Presedintele francez Emmanuel Macron a promis initial ca reconstructia va fi finalizata inainte de inceperea Jocurilor Olimpice de vara din 2024, care se vor desfasura intre 26 iulie si 11 august la Paris. Totusi, redeschiderea catedralei este acum planificata pentru dupa Olimpiada, pe 8 decembrie 2024, la sfarsitul acestui an. Se apropie rapid momentul mult asteptat al redeschiderii Catedralei Notre Dame.
Festivitatile asociate cu redeschiderea catedralei dupa renovare vor dura opt zile, cu o ceremonie diferita programata pentru fiecare zi. Printre evenimentele organizate se numara „trezirea” orgii catedralei si prima slujba.

Din categoria:

Blog,