Descopera frumusetile ascunse ale Romaniei

Descopera Romania Delta Dunarii www.planuridevacanta.ro

Romania, o tara cu o istorie bogata si un peisaj divers, gazduieste o multime de comori ascunse care asteapta sa fie descoperite. Dincolo de destinatiile turistice populare, se afla o lume fascinanta de sate pitoresti, monumente naturale uimitoare si traditii locale unice.

Explorarea satelor pitoresti:

  • Sapanta: Cunoscuta pentru Cimitirul Vesel, cu cruci de morminte colorate si epitafuri amuzante, Sapanta ofera o experienta culturala unica.

Descopera Romania Saptanta, Cimitirul Vesel www.planuridevacanta.ro

Sapanta, Romania

  • Rimetea: Un sat pitoresc din Muntii Apuseni, Rimetea te va cuceri cu casele sale traditionale din piatra si atmosfera relaxanta.

Descopera Romania Rimetea www.planuridevacanta.ro

Rimetea, Romania

  • Viscri: Un sat sasesc inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, Viscri te va purta inapoi in timp cu strazile sale pietruite si biserica fortificata.

Descopera Romania Viscri www.planuridevacanta.ro

Viscri, Romania

Admirarea monumentelor naturale:

  • Cheile Nerei-Beusnita: Un spectacol natural uimitor, cu pereti calcarosi abrupti si cascade spectaculoase.
  • Parcul National Retezat: Unul dintre cele mai vechi parcuri nationale din Romania, Retezatul te va impresiona cu lacurile sale glaciare, cascadele si flora bogata.

Descopera Romania Parcul National Retezat www.planuridevacanta.ro

Parcul National Retezat, Romania

  • Delta Dunarii: A doua ca marime si biodiversitate delta din Europa, Delta Dunarii te va fascina cu peisajele sale unice si fauna bogata.

Descopera Romania Delta Dunarii www.planuridevacanta.ro

Delta Dunarii, Romania

Experimentarea traditiilor locale:

  • Festivalul International al Oualor Incondeiate: Descopera arta oualor incondeiate, o traditie romaneasca unica, la acest festival vibrant din Bucovina.
  • Festivalul Cerbul de Aur: Unul dintre cele mai importante festivaluri de muzica din Romania, cu o atmosfera electrizanta si artisti de renume mondial.
  • Targul de Ceramica de la Horezu: Bucura-te de arta ceramicii traditionale romanesti la acest targ renumit din Oltenia.

Romania este o tara fascinanta care merita explorata dincolo de destinatiile turistice populare. Descopera frumusetile ascunse ale tarii si bucura-te de o experienta autentica si memorabila.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *