City Break in Bergamo, Italia

Zidurile Venetiene Bergamo

Voiam neaparat un City Break, departe de agitatia din Bucuresti, asa ca ne-am pus pe cautat. Google ne-a dus in Bergamo. Auzisem de acest oras, dar n-am fost niciodata curiosi sa vedem cum este. Ne-am documentat rapid despre ce am putea vizita si care este “vibe-ul” orasului si am decis in maxim 30 minute ca aceasta va fi destinatia noastra.

Zis si facut, am gasit bilete la 140 lei pentru o persoana, dus-intors prin WizzAir si cazare la 350 lei de persoana (un apartament cu doua camere, o baie, bucatarie si balcon, pe care l-am share-uit cu inca doi prieteni). Asadar, bilet de avion si cazare la doar 490 lei de persoana.

Zborul a fost lin, fara prea multe turbulente si iata-ne dupa 2h si 25 minute in Bergamo. Aeroportul se afla la iesire din oras dar langa munti, o priveliste tare draguta.

Pana la cazare am luat autobuzul, ATB si am platit 2.5 euro pentru un bilet cu valabilitate 90 minute. ATB mai ofera bilete de 1.5 euro pentru o valabilitate de 75 minute(poti merge 75 minute cu minim 2 autobuze, vin repede si orasul nu este atat de aglomerat) si 7 euro pentru o valabilitate de 1 zi.

Orasul nu are metrou dar cu autobuzele te poti deplasa destul de usor prin oras.

De asemenea, pentru a ajunge in Città Alta(principala atractie turistica care contine si alte obiective), orasul de sus, poti merge cu Funicolare, care este un ascensor si o cursa de aproximativ 2 minute costa 1.3 euro.

La copitolul mancare, o pizza costa intre 7-8 euro si maxim 12 euro, in functie de restaurant si locatie. O bere la magazin este 2.5 euro iar in restaurant este minim 5.5 euro. O sticla de apa poate fi 0.50 euro si 1 euro la magazine iar un Latte la restaurant este 2.5 euro. Una peste alta, noi credem ca preturile, in multe cazuri, sunt mai mai accesibile ca in Romania.

Obiectivele turistice sunt destule si se pot vizita in 2-3 zile maxim. Noi am ales sa mergem mult cu autobuzul si pe jos, pentru a putea admira pe deplin privelistea, orasul fiind intre munti.

La un scurt calcul, am cheltuit pe aceste 2 zile de vizitat in Bergamo, undeva la 100-120 euro de persoana (include mancare+bautura si obiective turistice si suveniruri).

1 zi am petrecut-o si in Milano, dar asta am sa va povestesc in alt blog de calatorie. Nici acolo nu am cheltuit prea mult, dar am vizitat doar 4 obiective, nu a fost timp. Oricum, planuim sa luam si un weekend in Milano cat de curand.

Vacanta noastra a costat in total cam 1200-1300 lei de persoana cu bilete de avion, cazare, mancare si bautura, obiective turistice, suveniruri si taxele de transport.

In cazul in care doresti sa pleci, gasiti aici informatii despre bilet de avion si cateva idei de cazare, accesand link-ul https://planuridevacanta.ro/vacante/citybreak-bergamo-26-29-ianuarie-2023/

Orasul este impartit in doua, Orasul de Sus si Orasul de jos, ni s-a parut curat, linistit chiar si dupa orele de program (Atentie! In Italia ei au pauza de masa cam 1.5 – 3 ore, la pranz. Pauza incepe de pe la 11.30 si se termina cam pe la 3).

Am observat faptul ca sunt indragostiti de caini mici, iti dau voie sa intri cu animalutul de companie peste tot, chiar daca nu toti stiu engleza te poti intelege chiar si prin semne, Google Translate, oricum Italia este destul de intuitiva.

Ne-a placut Bergamo si cu siguranta ne vom intoarce, deoarece baietii s-au indragostit de un Irish Pub din Città Alta.

Similar Posts

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *